Mám chuť pridať sa!

Som student Som manazer

Generálni partneri

FMUK

Heineken

NTB

Accenture

Postova banka

Partneri aktivít

aspiro_logo BISLA1

McK_logo_w90px

franklin

pelikan_na_WEB

Logo_PV_color_on_white_web

VUB_LOGO_NOVECLAIM

CCG1

Podporovatelia

martinus_width_positive

Translata1

Webcreator_logo-1

3.mája 2010

Veľká prednáška Tatiany Kyseľovej

Na základe celofakutlného hlasovania, ktorým si študenti mohli zvoliť akúkoľvek ženskú osobnosť Slovenska, sa Managerii podarilo priniesť absolútneho víťaza. Tým je úspešná podnikateľka Tatiana Kyseľová (CEO a co-owner Pelikan.sk), ktorá priniesla ďalšiu zo série veľkých prednášok so ženskými hosťami. Podnikanie spojilo viaceré jej záujmy a prinieslo pocit slobody. Hoci v čase, keď zakladala prvú vlastnú spoločnosť mala iba dvadsať rokov, podarilo sa jej preraziť. Porozprávala vám o ťažkých prvých rokoch začínajúcej podnikateľky, ale i najdôležitejších výzvach, ktoré čelila už ako riaditeľka rozbehnutej firmy. Ďakujeme vám za váš záujem, ktorý ste potvrdili naplnenou aulou, ale i veľmi pozitívnym feedbackom.

IMG_96062

Niekoľko príkladov spätnej väzby študentov:

„Páčil sa mi Tánin mladícky prístup. Vždy pred a po otázke sa usmiala, urobila z toho komornú diskusiu s 200 študentmi.“

„Na jednej strane síce nepôsobí dojmom manažéra s presne jasnými pravidlami vedenia a líderskou charizmou, na druhej strane je geniálnym príkladom toho že mladý človek pokým má chuť a vie uvažovať a učiť sa, tak dokáže neuveriteľné veci.”

„Druhý deň po prednáške som dal skoro výpoveď. Rozhodol som sa, že sa naplno začnem venovať svojim nápadom a ich realizácii. Vďaka Táni.“

„Ponaučenie: Iniciatíve sa medze nekladú. Všetko sa dá, len treba chcieť."

„Veľmi sa mi páčilo, ako sa počas svojej kariéry neustále zlepšovala a učila a načrtla viacero ťažkých skúšok, ktoré čakajú na mladých podnikateľov, ale ktorých prekonanie sa dá ľahšie zvládnuť, ak o nich človek vie a pripraví sa na ne. Naozaj výborná prednáška, veľmi užitočná pre všetkých podnikavých mladých ľudí!"

„Obohatilo ma poznanie, ako sa z mladej slečny s pomerne slabými skúsenosťami stala úspešná podnikateľka.”

„Páčila sa mi Tánina snaha o podelenie sa s „tajomstvom“ úspechu a úprimnosť počas prejavu.“

„Páči sa mi, že Táňa je osobnostne viac podnikateľka ako manažérka, dokáže si užívať život a práca ju baví.“

„Ukázalo mi to, že sa na Slovensku dá podnikať, no treba byť inovatívny a iniciatívny. Bolo to veľmi inšpiratívne.”

IMG_96122 

Tatiana Kyseľová pochádza z Hontianskych Nemiec, študovala na gymnáziu v Banskej Bystrici a maturovala v Bratislave. Vyskúšala si zamestnania ako asistentka riaditeľa a asistentka pre umiestňovanie au pair do zahraničia, odkiaľ sa náhodne dostala do cestovnej kancelárie a k predaju leteniek. Práca s letenkami sa jej zapáčila, naopak nepáčil sa jej prístup zamestnávateľa. Po roku a pol sa teda rozhodla z cestovnej kancelárie odísť a dokázať bývalému zamestnávateľovi, že podnikať sa dá aj tak, že sa k ľuďom zamestnávateľ správa slušne. Koncom roka 1998 si založila živnosť, prenajala malú kanceláriu a začala podnikať. Cestovná kancelária sa postupne dostala až na 7 miesto v rebríčku TOP TREND v cestovaní v kategórii predajcov leteniek. V rokoch 2002 – 2003 sa však naplno začala prejavovať zmena prostredia po 11. septembri, čo znamenalo, že zisky agentúre začali prudko klesať a náklady rásť. Preto v auguste roku 2004 založila s dvoma spoločníkmi spoločnosť Pelikan.sk s.r.o. Rok na to spoločnosť spustila svoj online portál ako jediný a prvý online nástroj na predaj leteniek na Slovensku. V roku 2008 získala spoločnosť ocenenie za 6. miesto v súťaži Fast 50 Technology CE, v kategórii Rising Stars, organizovanej spoločnosťou Deloitte. V tomto roku bola Tatiana Kyseľová ocenená aj spoločnosťou Ernst and Young v súťaži Podnikateľ roka, kde ako prvá žena získala ocenenie Začínajúci podnikateľ roka 200.

IMG_96002