Zrealizovali sme
| 3.mája 2010 |
Veľká prednáška Tatiany KyseľovejNa základe celofakutlného hlasovania, ktorým si študenti mohli zvoliť akúkoľvek ženskú osobnosť Slovenska, sa Managerii podarilo priniesť absolútneho víťaza. Tým je úspešná podnikateľka Tatiana Kyseľová (CEO a co-owner Pelikan.sk), ktorá priniesla ďalšiu zo série veľkých prednášok so ženskými hosťami. Podnikanie spojilo viaceré jej záujmy a prinieslo pocit slobody. Hoci v čase, keď zakladala prvú vlastnú spoločnosť mala iba dvadsať rokov, podarilo sa jej preraziť. Porozprávala vám o ťažkých prvých rokoch začínajúcej podnikateľky, ale i najdôležitejších výzvach, ktoré čelila už ako riaditeľka rozbehnutej firmy. Ďakujeme vám za váš záujem, ktorý ste potvrdili naplnenou aulou, ale i veľmi pozitívnym feedbackom.
Niekoľko príkladov spätnej väzby študentov:„Páčil sa mi Tánin mladícky prístup. Vždy pred a po otázke sa usmiala, urobila z toho komornú diskusiu s 200 študentmi.“ „Na jednej strane síce nepôsobí dojmom manažéra s presne jasnými pravidlami vedenia a líderskou charizmou, na druhej strane je geniálnym príkladom toho že mladý človek pokým má chuť a vie uvažovať a učiť sa, tak dokáže neuveriteľné veci.” „Druhý deň po prednáške som dal skoro výpoveď. Rozhodol som sa, že sa naplno začnem venovať svojim nápadom a ich realizácii. Vďaka Táni.“ „Ponaučenie: Iniciatíve sa medze nekladú. Všetko sa dá, len treba chcieť." „Veľmi sa mi páčilo, ako sa počas svojej kariéry neustále zlepšovala a učila a načrtla viacero ťažkých skúšok, ktoré čakajú na mladých podnikateľov, ale ktorých prekonanie sa dá ľahšie zvládnuť, ak o nich človek vie a pripraví sa na ne. Naozaj výborná prednáška, veľmi užitočná pre všetkých podnikavých mladých ľudí!" „Obohatilo ma poznanie, ako sa z mladej slečny s pomerne slabými skúsenosťami stala úspešná podnikateľka.” „Páčila sa mi Tánina snaha o podelenie sa s „tajomstvom“ úspechu a úprimnosť počas prejavu.“ „Páči sa mi, že Táňa je osobnostne viac podnikateľka ako manažérka, dokáže si užívať život a práca ju baví.“ „Ukázalo mi to, že sa na Slovensku dá podnikať, no treba byť inovatívny a iniciatívny. Bolo to veľmi inšpiratívne.”
Tatiana Kyseľová pochádza z Hontianskych Nemiec, študovala na gymnáziu v Banskej Bystrici a maturovala v Bratislave. Vyskúšala si zamestnania ako asistentka riaditeľa a asistentka pre umiestňovanie au pair do zahraničia, odkiaľ sa náhodne dostala do cestovnej kancelárie a k predaju leteniek. Práca s letenkami sa jej zapáčila, naopak nepáčil sa jej prístup zamestnávateľa. Po roku a pol sa teda rozhodla z cestovnej kancelárie odísť a dokázať bývalému zamestnávateľovi, že podnikať sa dá aj tak, že sa k ľuďom zamestnávateľ správa slušne. Koncom roka 1998 si založila živnosť, prenajala malú kanceláriu a začala podnikať. Cestovná kancelária sa postupne dostala až na 7 miesto v rebríčku TOP TREND v cestovaní v kategórii predajcov leteniek. V rokoch 2002 – 2003 sa však naplno začala prejavovať zmena prostredia po 11. septembri, čo znamenalo, že zisky agentúre začali prudko klesať a náklady rásť. Preto v auguste roku 2004 založila s dvoma spoločníkmi spoločnosť Pelikan.sk s.r.o. Rok na to spoločnosť spustila svoj online portál ako jediný a prvý online nástroj na predaj leteniek na Slovensku. V roku 2008 získala spoločnosť ocenenie za 6. miesto v súťaži Fast 50 Technology CE, v kategórii Rising Stars, organizovanej spoločnosťou Deloitte. V tomto roku bola Tatiana Kyseľová ocenená aj spoločnosťou Ernst and Young v súťaži Podnikateľ roka, kde ako prvá žena získala ocenenie Začínajúci podnikateľ roka 200.
|
Novinky
| Manageria news |
Začali sme vydávať interný newsletter mNews, určený pre realizačný tím. Budeme sa snažiť prísť s novinkami aj pre širokú verejnosť, zatiaľ si môžte prečítať niektoré rubriky mNews (napr. Plánované udalosti či rozhovor). |
| Viac... |
| Hlasujte za spíkra na Veľkej prednáške |
Na najbližšiu Veľkú prednášku by sme Vám chceli priniesť jedného z finalistov súťaže Podnikateľ roka 2010. Príbeh ktorého z nich by ste si najradšej vypočuli? Opäť Vám dávame možnosť vybrať si spíkra na Veľkú prednášku. Hlasujte na facebooku. |
| Správa o fungovaní za posledné 2 roky |
Správu o činnosti Managerie si môžte pozrieť TU. |